Koffiekamer « Terug naar discussie overzicht

Blij met fysiek goud en zilver!

9.243 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 457 458 459 460 461 462 463 » | Laatste
voda
1
quote:

ffff schreef op 31 maart 2025 13:09:

Hans,

Dat goud wordt zo duur, dat je het bijna niet meer durft aan te raken ! NOG een verrassende ontwikkeling: Ik las in een brochure van een ziekenhuis dat de Directie van het ziekenhuis TEN STELLIGSTE aanraadt om geen gouden zaken mee te nemen.

Ik moest meteen aan die schoften in Gouda denken, die tijdens de operatie van mijn vader in het plaatselijk ziekenhuis zijn gouden trouwring gestolen hebben.....
Dus 58 jaar geleden liepen er al zulke schoften rond, maar nu 58 jaar later nog rendabeler om patiënten te bestelen...

Peter
Peter,

Ik heb ook zo'n vreemd ziekenhuis verhaal. Voordat ze met de behandeling van de prostaatkanker begonnen, moesten er 4 gouden markers in de prostaat geplaatst worden. (Dit voor de plaatsbepaling voor de bestraling)
Het vreemde was dat het besteld moest worden, en dat ik 2 dagen later de markers moest ophalen bij het ziekenhuis. Na ongeveer een week of zo, moesten de markers geplaatst worden, en moest ik ze weer van thuis meenemen. Hebben ze daar geen kluisje of zo? Qua gewicht stelt het niets voor, het zijn hele kleine holle buisjes. Ze blijven trouwens zitten tot mijn dood. Net zoals mijn gouden kronen.
voda
1
Wat een vrolijk begin van de dag. Weer een schitterend ATH op de borden! (€93.380,69)
Bijlage:
voda
0
Intussen blijft de goudprijs zijn hoogste stand aanscherpen. Vanochtend won het edelmetaal 0,8 procent op 3.174 dollar per troy ounce. Dit kwartaal steeg de goudprijs al met 20 procent.

Vanochtend bleek de Japanse industrie in maart iets sterker te zijn gekrompen dan in februari, terwijl de Chinese industrie juist een kleine groeiversnelling liet zien.

In de loop van de dag worden ook de inkoopmanagersindices voor de industrie in de eurozone en de VS vrijgegeven.

De Europese beurzen lijken zich op te maken voor een hogere opening.

Door: ABM Financial News.
Ron-tron system
0
quote:

voda schreef op 1 april 2025 06:53:

Wat een vrolijk begin van de dag. Weer een schitterend ATH op de borden! (€93.380,69)
Er is ook geen weerstand meer op de goudprijs.
Enkel een uitverkoop op de aandelenbeurzen kan weer goudposities van tafel nemen.
Goud is tot dan de nr1 cash positie
voda
0
Slotcall: AEX lijdt psychologische nederlaag en goud lijkt nu echt een no-brainer

Zoals bekend zal goud in dergelijke situaties altijd harder stijgen dan zilver, omdat goud meer dient als waardeopslagmiddel. Zilver heeft meer industriële toepassingen, maar geldt desondanks net zo goed als bescherming tegen economische onzekerheid. De stijgingsvolgorde tekent zich als volgt af: eerst goud, dan zilver, daarna de mijnbouwers en uiteindelijk de zoekers. Met dit in het achterhoofd weet u waar u het moet zoeken :)

BREAKING: Gold prices officially surge above $3,150/oz for the first time in history. x.com/KobeissiLetter/status/190659227...
— The Kobeissi Letter (@KobeissiLetter) March 31, 2025

Voor meer, zie link:

www.iex.nl/Artikel/816458/Slotcall-AE...
voda
2
Geduld wordt beloond! :-)

quote:

voda schreef op 28 april 2010 23:30:

@ D.N. , ik gooi niet voor niets zoveel geld in die hapklare 6.72 gram oud goud van 10 gulden etc.... :-)
Later in de toekomst is dat echt "goud" geld waard!
Ik wacht met groot geduld af....

ffff
0
Hans,

Het blijft, naast Marine Le Pen, toch een boeiend nieuwsitem! Ik vertelde in deze draad al dat de Duitsers op enige slimme weerwraak zinnen tegen Trump. Ik verteld al dat Anja van dat super tv-programmaatje: Wirtschaft vor achten, pakweg 1 maand geleden opperde: Kunnen we dat Duitse goud niet uit New York naar Frankfurt halen....

En dan hoor je er een maand niets meer over, tot gisteravond: In het 8 minuten durende programmaatje gingen ze er VOL tegenaan. Hoeveel goud de Duitsers in New York hebben liggen en hoeveel honderden MILJARDEN Euro's dat fysieke goud wel niet waard is. Dus nog meer gestegen dan bij ondeugende stookster Anja. Wat ikzelf héél interessant vond was de heldere uitleg hoe het toch komt dat Duitsland daar honderden tonnen goud hebben liggen. Daar wordt gisteravond heel verhelderend op ingegaan en voor geïnteresseerden gewoon ARD en dan programma van gisteravond bekijken. Kost je slechts 8 minuten.
Opvallend is ook altijd de wat getemperde, de wat onderdrukte commentaren in dat programma. Uiteindelijk kunnen ze natuurlijk Trumps bloed drinken, maar..... hoe zeg je dat nu beleefd en netjes in een klasse-programma, met zoveel invloed?

Groet Peter
Jalapenjos
0
Ik hou er niet zo van om artikel van IEX zelf ook hier te plaatsen, maar deze vind ik te mooi.interessant om te laten liggen: www.iex.nl/Artikel/816535/Goud-krijgt...
Wat gaat er toch gebeuren in Goud-land.....
voda
0
Goud krijgt weer een prominentere plek in het financiële systeem

Goud zal in de nabije toekomst weer een veel centralere rol gaan spelen in het financiële systeem. Beleggers lijken de implicaties daarvan nog steeds te onderschatten.

Martin Crum
op dinsdag 1 april 2025
Categorie: Achtergronden, Redactioneel
Herwaardering goudreserves Amerikaanse overheid op til

Het zal beleggers niet ontgaan zijn dat de goudprijs vrijwel dagelijks nieuwe all-time highs realiseert. De meeste traditionele media hebben dat inmiddels ook opgepikt en de stijging van het edelmetaal wordt meestentijds gekoppeld aan een vlucht naar veiligheid van beleggers.

Dat speelt zeker een rol van betekenis: Trump weet de gemoederen aardig bezig te houden. De dreiging van importtarieven - morgen, 'Liberation Day' - wordt duidelijk of dat inderdaad wordt ingevoerd, maar daar heeft het wel alle schijn van.

Er zijn echter nog enkele factoren die bijdragen aan de goudkoorts waardoor beleggers alle schroom van zich afschudden. Het edelmetaal was altijd al populair in Azië, maar met name kopers in India zijn de afgelopen maanden geswitcht van aandelen naar goud-ETF's omdat de lokale aandelenbeurs is gedaald en kapitaal in gouden baren en munten.

An sich is daar weinig mis mee, maar veel Indiërs blijken nu de goudprijs maar blijft stijgen hun goud te benutten als dekking voor bankleningen. Dat komt effectief neer op beleggen met geleend geld: mocht de goudprijs langere tijd dalen, dan zullen banken extra onderpand eisen. En als dat niet aanwezig is, zal dat dus leiden tot noodgedwongen verkoop van het onderpand.

Herwaardering VS
Waar in de media minder aandacht voor is, is de situatie in de VS. De Amerikaanse staatsschuld is aardig uit de hand gelopen: bijkomend probleem voor de Trump administration is dat er dit jaar voor circa $9.000 miljard geherfinancierd moet worden terwijl de kapitaalmarktrente relatief hoog is.

Aangezien de Amerikaanse dollar dé reservevaluta van de wereld is, heeft de Amerikaanse overheid verder weinig bezittingen op de balans staan: wat ADR's en een geringe hoeveelheid deviezen.

Wat er wel op de balans prijkt, is ruim 8.000 ton goud. En dat goud van de Amerikaanse overheid staat gewaardeerd tegen de historische kostprijs: afgerond $42 per troy ounce. De huidige marktprijs voor goud ligt inmiddels op $3.150. Een extreem groot verschil.

Er zijn duidelijke hints gegeven door de Amerikaanse minister van Financiën - Scott Bessent - dat er een herwaardering van die goudvoorraad aan zit te komen. Dat wordt niet direct gesteld: beleggers moeten het doen met de hint dat de Amerikaanse overheid "will monetise the asset side of the US balance sheet."

Dat kan niet anders worden uitgelegd dan dat de goudvoorraad van de Amerikaanse overheid zal worden geherwaardeerd, ongetwijfeld op mark-to-market basis, oftewel herwaarderen tegen de huidige goudprijs. Wanneer: dat zal binnen twaalf maanden het geval zijn, afgaande op verdere uitlatingen van Bessent.

Dat betekent op korte termijn dus een herwaardering op de balans die circa $800 miljard oplevert, omgerekend tegen de huidige goudprijs althans. Los daarvan - de staatsschuld in de VS ligt rond de $36.500 miljard - zal die herwaardering betekenen dat goud weer een dominantere rol in het financiële systeem zal innemen dat het van oudsher altijd al had.

De implicaties daarvan zijn fors en de uitlevering van fysiek goud vanuit Londen richting de VS kan onmogelijk los worden gezien de grotere rol die goud weer gaat spelen in het financiële systeem.

Goud in de portefeuille
Historische tijden voor goud dus en een deel van de stijging van de goudprijs is onlosmakelijk gekoppeld aan de (verwachte) herwaardering van de goudvoorraad van de Amerikaanse overheid, bovenop een stijgende vraag van beleggers en centrale banken.

Beleggers doen er verstandig aan het edelmetaal een vast onderdeel van de portefeuille te maken/houden. Dit niet om te speculeren op korte termijn prijsstijgingen, wel als diversificatie - en verzekering - van het vermogen.

Keuzes voldoende, waarbij de meest zekere vorm het aankopen van fysiek goud betreft en dit op een veilige plek opslaan. Alternatieven als goud-ETF's - er zijn zowel ETF's die de goudprijs 1:1 volgen als ETF's die beleggen in goudproducenten - of als belegger zelf aandelen van goudproducenten als Barrick Gold (advies: Buy) in portefeuille nemen, blijft ook een goede optie.

Disclaimer: dit artikel mag niet worden beschouwd als professioneel beleggingsadvies. Voor meer informatie, zie de volledige disclaimer. Heeft u naar aanleiding van dit artikel een vraag aan de auteur? Stuur een mail naar analistenteam@iexmedia.nl.

www.iex.nl/Artikel/816535/Goud-krijgt...
luchtschip
1
quote:

voda schreef op 1 april 2025 16:25:

Goud krijgt weer een prominentere plek in het financiële systeem

Goud zal in de nabije toekomst weer een veel centralere rol gaan spelen in het financiële systeem. Beleggers lijken de implicaties daarvan nog steeds te onderschatten.

Martin Crum
op dinsdag 1 april 2025
Categorie: Achtergronden, Redactioneel
Herwaardering goudreserves Amerikaanse overheid op til

Het zal beleggers niet ontgaan zijn dat de goudprijs vrijwel dagelijks nieuwe all-time highs realiseert. De meeste traditionele media hebben dat inmiddels ook opgepikt en de stijging van het edelmetaal wordt meestentijds gekoppeld aan een vlucht naar veiligheid van beleggers.

Dat speelt zeker een rol van betekenis: Trump weet de gemoederen aardig bezig te houden. De dreiging van importtarieven - morgen, 'Liberation Day' - wordt duidelijk of dat inderdaad wordt ingevoerd, maar daar heeft het wel alle schijn van.

Er zijn echter nog enkele factoren die bijdragen aan de goudkoorts waardoor beleggers alle schroom van zich afschudden. Het edelmetaal was altijd al populair in Azië, maar met name kopers in India zijn de afgelopen maanden geswitcht van aandelen naar goud-ETF's omdat de lokale aandelenbeurs is gedaald en kapitaal in gouden baren en munten.

An sich is daar weinig mis mee, maar veel Indiërs blijken nu de goudprijs maar blijft stijgen hun goud te benutten als dekking voor bankleningen. Dat komt effectief neer op beleggen met geleend geld: mocht de goudprijs langere tijd dalen, dan zullen banken extra onderpand eisen. En als dat niet aanwezig is, zal dat dus leiden tot noodgedwongen verkoop van het onderpand.

Herwaardering VS
Waar in de media minder aandacht voor is, is de situatie in de VS. De Amerikaanse staatsschuld is aardig uit de hand gelopen: bijkomend probleem voor de Trump administration is dat er dit jaar voor circa $9.000 miljard geherfinancierd moet worden terwijl de kapitaalmarktrente relatief hoog is.

Aangezien de Amerikaanse dollar dé reservevaluta van de wereld is, heeft de Amerikaanse overheid verder weinig bezittingen op de balans staan: wat ADR's en een geringe hoeveelheid deviezen.

Wat er wel op de balans prijkt, is ruim 8.000 ton goud. En dat goud van de Amerikaanse overheid staat gewaardeerd tegen de historische kostprijs: afgerond $42 per troy ounce. De huidige marktprijs voor goud ligt inmiddels op $3.150. Een extreem groot verschil.

Er zijn duidelijke hints gegeven door de Amerikaanse minister van Financiën - Scott Bessent - dat er een herwaardering van die goudvoorraad aan zit te komen. Dat wordt niet direct gesteld: beleggers moeten het doen met de hint dat de Amerikaanse overheid "will monetise the asset side of the US balance sheet."

Dat kan niet anders worden uitgelegd dan dat de goudvoorraad van de Amerikaanse overheid zal worden geherwaardeerd, ongetwijfeld op mark-to-market basis, oftewel herwaarderen tegen de huidige goudprijs. Wanneer: dat zal binnen twaalf maanden het geval zijn, afgaande op verdere uitlatingen van Bessent.

Dat betekent op korte termijn dus een herwaardering op de balans die circa $800 miljard oplevert, omgerekend tegen de huidige goudprijs althans. Los daarvan - de staatsschuld in de VS ligt rond de $36.500 miljard - zal die herwaardering betekenen dat goud weer een dominantere rol in het financiële systeem zal innemen dat het van oudsher altijd al had.

De implicaties daarvan zijn fors en de uitlevering van fysiek goud vanuit Londen richting de VS kan onmogelijk los worden gezien de grotere rol die goud weer gaat spelen in het financiële systeem.

Goud in de portefeuille
Historische tijden voor goud dus en een deel van de stijging van de goudprijs is onlosmakelijk gekoppeld aan de (verwachte) herwaardering van de goudvoorraad van de Amerikaanse overheid, bovenop een stijgende vraag van beleggers en centrale banken.

Beleggers doen er verstandig aan het edelmetaal een vast onderdeel van de portefeuille te maken/houden. Dit niet om te speculeren op korte termijn prijsstijgingen, wel als diversificatie - en verzekering - van het vermogen.

Keuzes voldoende, waarbij de meest zekere vorm het aankopen van fysiek goud betreft en dit op een veilige plek opslaan. Alternatieven als goud-ETF's - er zijn zowel ETF's die de goudprijs 1:1 volgen als ETF's die beleggen in goudproducenten - of als belegger zelf aandelen van goudproducenten als Barrick Gold (advies: Buy) in portefeuille nemen, blijft ook een goede optie.

Disclaimer: dit artikel mag niet worden beschouwd als professioneel beleggingsadvies. Voor meer informatie, zie de volledige disclaimer. Heeft u naar aanleiding van dit artikel een vraag aan de auteur? Stuur een mail naar analistenteam@iexmedia.nl.

www.iex.nl/Artikel/816535/Goud-krijgt...
Mogelijk dat de US het goud gaat herwaarderen op de balans.
Maar dat levert een extra waarde op van dollar 800 miljard , zoals het artikel zegt.
Bijna 1 biljoen dus en dat zet niet veel zoden aan de dijk bij een staats schuld van 36 biljoen dollar.

Maar Trump/Musk hebben meer plannen.

Goud in Fort Knox zal worden verkocht middels certificaten.
Van de opbrengst zullen bitcoins worden aangekocht.
Er is een wetsvoorstel om bitcoin tot een reserve valuta aan te houden.

Wat gaat e dan met de goudprijs gebeuren als de US massaal een groot deel van de 8.000 ton goud verkoopt ???

>>>Dit zal de grootste goudroof en oplichting van het Amerikaanse volk in de geschiedenis worden.

Grote miljonairs hebben massaal de bitcoin prijs naar grote hoogtes gebracht.
Een artikel dat geen onderliggende waarde heeft.

De miljonairs verkopen hun goedkoop aangekochte bitcoins en verzilveren die voor dollars en laten de Amerikaanse belasting betaler opgescheept zitten met een waardeloos fantasiemuntje, de bitcoin.
luchtschip
1
quote:

bearishbull schreef op 1 april 2025 19:31:

Ik lees een hoop aannames zonder enige onderbouwing.
Bij een toekomst verwachting ?

Mocht het uitkomen dan kan het onderbouwd worden met de stappen die in de toekomst gemaakt worden.

Deze onderbouwing kan ik dus nu niet geven.

Met de twee oplichters, Trump en Musk, in het zadel en hun reeds genomen stappen wijst alles naar de door mij geschetste richting.

Maar in de toekomst kunnen onverwachte situaties ontstaan met andere ontwikkelingen.
ffff
0
Martin Crum adviseert hierboven in zijn IEX-artikel:

Beleggers doen er verstandig aan het edelmetaal een vast onderdeel van de portefeuille te maken/houden. Dit niet om te speculeren op korte termijn prijsstijgingen, wel als diversificatie - en verzekering - van het vermogen.

Einde citraat.

Ik vind dit advies weer zo'n schitterend voorbeeld van adviseurs die te voorschijn komen NADAT er zich een bepaalde ontwikkeling heeft voorgedaan.
DIT gouddraadje bestaat al meer dan 17 jaar en staat barstenvol wetenswaardigheden geplaatst door " goudkevers", de echte fysieke goudbeleggers.
OOK hun zeer teleurstellende ervaringen zoals ik herhaaldelijk mijn ervaring van dertien lange jaren prijsverlaging van fysiek goud achtereen.

GOUD is momenteel hot. En pas vooral op als politici zich ermee gaan bemoeien, want die hebben slechts één doel , maar je vindt meer "wijsheid" door jarenlang de gang van zaken te volgen en de vele, vele meningen in deze draad goed tot je door te laten dringen.

Realiseer je toch zo goed dat goud al meer dan vijfendertig eeuwen op vijf continenten zo begeerd was en is. NOOIT is die zucht naar goud in die ruim 3500 jaar veranderd.
Maar ook weer nuchter blijven: Als je kilootjes goud in je hand hebt is dat natuurlijk een lekker gevoel, maar zo'n 200.000 ( Tweehonderdduizend guldentjes) voor zo'n plakje....? Het leuke van oud worden is, dat je de relativiteit van waarden zo goed beseft.

Wel, keer op keer geleerd: Bewaar goud zelf als onderdeel, als verzekering van je vermogen. En leef in een land waar je dat niet op hoeft te geven aan de fiscus, zodat de verpamperde profiteurs met hun uitkeringen, verdomd nog aan toe, alweer meeprofiteren van je vermogenstoename in fysiek goud.

Het advies van IEX-medewerker Martin Crum zou " goud" zijn waard geweest als het 17 jaar eerder in DEZE draad zou zijn gepost...............

Simi hoe gaat het met jou?

Peter
voda
1
Tja, als je een stapel met die zilveren guldens zou maken kom je tot een enorme hoogte van (200.000 x 1.8 millimeter) = 360.000 mm = 360 meter!
Qua gewicht zouden die 200.000 guldens 1300 kilo wegen.
Kan je voorstellen die ratio veranderd is in de tijd. Nu zitten wij op een goud/zilver ratio van 92,13.
Dit is gebaseerd op de waarde verhouding. Qua gewicht is heel iets anders natuurlijk.
Bijlage:
voda
0
Goud en zilver lopen nu terug....

Actuele goudkoers

Donderdag 3 april 2025
€ 91.400,56
- € 1.642,79 (1,77%)

Actuele zilverkoers

Donderdag 3 april 2025
€ 965,43
- € 39,62 (3,94%)
ojee
0
quote:

voda schreef op 3 april 2025 09:03:

Goud en zilver lopen nu terug....

Actuele goudkoers

Donderdag 3 april 2025
€ 91.400,56
- € 1.642,79 (1,77%)
Als je naar de goudkoers in dollars kijkt dan loopt het een stuk minder terug.
De sterke terugloop in euro's komt dan ook doordat de euro sterker wordt?
Of kan je dat zo niet stellen?
Rowi62
0
Jazeker! Ik heb met name gouden munten en ik tel de spot verandering altijd op bij de EUR/USD verandereing. Of je pakt de 'EUR spot prijs ' bij KOersen Commodities op de IEX site.

Vandaag dus - 2% ruim
bearishbull
0
quote:

ojee schreef op 3 april 2025 11:50:

[...]

Als je naar de goudkoers in dollars kijkt dan loopt het een stuk minder terug.
De sterke terugloop in euro's komt dan ook doordat de euro sterker wordt?
Of kan je dat zo niet stellen?
Dat is precies hoe het werkt. De dollar daalt nu 2.4%. Bij een gelijkblijvende koers in goud (gerekend in dollars) betekent het voor ons europeanen een daling van 2.4% voor ons goud. Zelfde geld voor je aandelen geneoteerd in USD.

Dus behalve als je bonds hebt zijn er weinig mensen hier op het forum die vandaag erg blij zijn :). Riemen vast dit gaat nog wel enkele maanden duren dat idee heb ik.
Rowi62
0
Flow Traders als je turbulentie verwacht . Ik en iedereen in dat forum waren weer happy vandaag! MIjn grootste belegging naast Tesla puts (en die stuiteren alle kanten op de laatste maand)
voda
0
Goudprijs daalt ondanks malaise op aandelenmarkten
03-apr-2025 21:23

Maar handelsconflict en geopolitiek kunnen edelmetaal weer aanjagen.

(ABM FN-Dow Jones) De goudprijs is donderdag 1,4 procent gedaald, bij een settlement van 3.097 dollar per ounce, hoewel dat nog steeds de op drie na hoogste slotkoers ooit was. Het edelmetaal kon donderdag niet fungeren als veilige haven, terwijl de aandelenmarkten flink daalden.

Industriële metalen daalden donderdag ook, wat woog op de goudprijs. "Het is onwaarschijnlijk dat Amerikaanse metaalproducenten hun productie snel kunnen opvoeren", schreven analisten van Capital Economics.

Volgens Brien Lundin van Gold Newsletter werd goud donderdag vooral verkocht om kapitaal op te halen. Het edelmetaal vervult zo zijn rol als waardeopslagplaats en verschaft liquiditeit in tijden van problemen.

"Het is het figuurlijke spaarvarken dat wordt opengebroken als handelaren wanhopig naar contant geld grijpen om aan margin calls te voldoen", aldus de expert.

Toch kunnen een escalatie van het mondiale handelsconflict en geopolitieke onzekerheid de rally van goud op de korte tot middellange termijn weer aanjagen, schreven analisten van HSBC donderdag.

"Het opleggen van invoerrechten en vergeldingsheffingen blijft goud ondersteunen", volgens de bank. HSBC verwacht dat de aankoop van goud door centrale banken dit en volgend jaar ook aanzienlijk zal blijven, gestimuleerd door geopolitieke risico's en dollardiversificatie.

Maar hoewel het een belegging is die het risico afzwakt, is het aanhouden van goud zelf ook niet zonder risico, aldus HSBC.

Minder renteverlagingen dan eerder verwacht en een sterkere Amerikaanse dollar kunnen de winst beperken. Afnemende geopolitieke risico's kunnen de goudprijs ook ondermijnen, terwijl de vraag van institutionele beleggers kan worden tegengegaan door de negatieve impact van hoge prijzen op de fysieke vraag naar juwelen en munten, volgens de bank.

Door: ABM Financial News.
9.243 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 457 458 459 460 461 462 463 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

 AEX
841,29  -36,13  -4,12%  04 apr
 Germany40^ 20.317,90 -6,44%
 BEL 20 4.093,59 -4,68%
 Europe50^ 4.824,24 -1,11%
 US30^ 38.321,70 0,00%
 Nasd100^ 17.407,90 0,00%
 US500^ 5.075,84 0,00%
 Japan225^ 32.219,50 0,00%
 Gold spot 3.038,43 0,00%
 EUR/USD 1,0960 -0,84%
 WTI 62,71 0,00%
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer

Stijgers

B&S Group SA +49,43%
Avantium +4,00%
Sif Holding +2,95%
Flow Traders +1,80%
Accsys 0,00%

Dalers

CVC CAPITAL -10,74%
THEON INTERNAT -9,24%
HEIJMANS KON -8,61%
ArcelorMittal -8,45%
SBM Offshore -7,98%