Koffiekamer « Terug naar discussie overzicht

Fiscale optimalisatie

15.581 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 769 770 771 772 773 774 775 776 777 778 779 780 » | Laatste
graham20
1
Anton kan zijn behoefte om zijn gebrek aan kennis te etaleren maar niet onderdrukken. Driemaal fout deze keer. Tot de Hoge Raad heeft geoordeeld bestaat er helemaal geen de meest vigerende jurisprudentie. Niet alleen is rechtspraak.nl niet representatief (je vindt er nog geen 2% van de jurisprudentie), maar - fundamenteler - het gaat niet om verkiezingen. Het principe "meeste stemmen gelden is niet van toepassing.

In dit geval was er onduidelijkheid over wat werd bedoeld met "werkelijk behaald rendement", nota bene een term van de HR zelf. Dus waren de lagere rechters in de war. En Anton ook. Die verdedigde de opvatting dat koerswinsten en verliezen irrelevant waren. Zonder enige nuance. En zonder enige onderbouwing. Zie boven.

Vervolgens legde de HR zijn eigen term uit, zoals was te voorzien en zoals ik voorzag aan de hand van de parlementaire geschiedenis. Op basis van die geschiedenis worden ook niet gerealiseerde koersmutaties tot het rendement gerekend. Dat kan je begrijpen als je weet dat het jaarlijkse forfait is gebaseerd op de Europese koersindex van MSCI. Die meet koerswinsten. En voegt daar dividend aan toe. Dat uitgangspunt wilde de wetgever en dat respecteert de HR, ook al wordt het forfait als zodanig kapot geschoten.

De Hoge Raad is de hoogste rechtsinstantie. Alle rechters volgen het oordeel van de Hoge Raad, omdat ze anders worden teruggefloten. Het is een hierarchisch stelsel. Geen democratie of opiniepeiling zoals Anton denkt.

Dat maakt ook zijn loterij verhaal onzin. Als een belastingplichtige een zaak won, dan ging de Belastingdienst altijd in beroep, zolang de relevante rechtsvraag nog niet door de HR was beantwoord. Uiteindelijk worden alle zaken op gelijke wijze beslist. Tenzij een belastingplichtige die in eerste instantie had verloren het er bij liet zitten.

Tenslotte of alle zaken van 2017 tot 2021 allemaal zijn afgerond kan Anton helemaal niet weten. Er zitten nog vele aangehouden zaken in de pijplijn. Bijvoorbeeld die van de honderduizenden die rustig wachten op het "formulier werkelijk behaald rendement", dat pas na juli 2025 wordt gepubliceerd. Als ze ontevreden zijn met de uitspraak van de Belastingdienst kunnen zij alsnog naar de rechter. Bij de rechtspraak liggen ook honderden, zo niet duizenden zaken, waarvan de behandeling pas na de arrest van juni kon worden aangevangen . Voorts zijn voor mensen die uitstel hebben gevraagd - bijvoorbeeld voor de aanslag over 2021 - nog niet eens definitieve aanslagen opgelegd, zodat die mensen nog steeds geen bezwaar hebben kunnen aantekenen, laat staan beroep. Anton roeptoetert dus maar wat als hij dit schrijft en dat "de kans om nog geld terug te vragen is voor die jaren inmiddels verstreken".
voda
0
Dit zijn de beste banen van 2025: altijd werk en een salaris tot 117.000 euro
Joost Spijker

Aangepast: 28 min geleden Vandaag, 06:00 in Carrière

Amsterdam - Fiscalist is uitgeroepen tot beste baan van Nederland in 2025. Niet alleen groeit het aantal vacatures voor deze functie hard, ook het gemiddeld geboden salaris is dik in orde. Ook in de techniek, ict, zorg en onderwijs is er voor werknemers dit jaar veel werk om uit te kiezen. Dat blijkt uit de ranglijst van de twintig beste banen van Nederland die vacatureplatform Indeed publiceert.

Naast fiscalist behoren pedagogisch medewerker en field engineer (technisch specialist) tot de top drie beste banen dit jaar. Verder staan de functies relatiebeheerder, huisarts en meewerkend voorman in de top zes.

Voor meer, zie link:

www.telegraaf.nl/financieel/205218247...
graham20
1
quote:

TonyX schreef op 15 januari 2025 10:14:

preview.redd.it/a-matter-of-perspecti...
Je kan ook wel beweren dat de aarde plat is. Is ook een matter van perspective. Met name in Nederland. En letterlijk kortzichtig. Maar bovenal: onjuist. Net als jouw veronderstellingen.

1 Uitsluitend de Hoge Raad bepaalt definitief hoe het door de HR zelf geïntroduceerde begrip “werkelijk behaald rendement” moet worden uitgelegd. Niet de lagere rechters. Verwijzen naar “de meest vigerende jurisprudentie” van die lagere rechters is onzinnig. Rechtsvorming is geen opiniepeiling onder lagere rechters. Zoals je ooit begreep met je open deur opmerkingen “we zullen het zien”. Je bewering heeft niets met perspectief te maken.

2 Je stelling dat ongerealiseerde waardemutaties er niet toe deden en dat “miepen over koersen juridisch volkomen zinloos was” bevestigt dat je way above your paygrade lult. Ironisch is dat je je teruggaaf uitsluitend hebt te danken aan “miepen over koersen”.

3 Je op zich al foute verwijzing naar de wetsgeschiedenis van 2001 (“geen belasting over vermogenswinst”) miskent dat de HR oordeelde over de wet van 2017 die het forfait voor overige beleggingen via de MSCI-index juist afleidt uit vermogenswinsten op aandelen en via de CPS-index koopwoningen uit die op woningen. Je bewering had niets met perspectief te maken.

4 Er is geen sprake van een loterij in die zin dat het procesresultaat afhangt van de rechter waar je zaak wordt behandeld, tenzij je verzuimt beroep aan te tekenen. De Hoge Raad draagt grondwettelijk zorg voor rechtseenheid. Je bewering heeft niets met perspectief te maken.

5 Niet alle zaken van 2017 tot 2021 zijn afgerond. Veel belastingplichtigen met box3 bezittingen hebben de aanslag over 2021 nog maar net of nog helemaal niet ontvangen. Hun zaken zijn niet alleen niet afgerond; ze zijn nog niet eens begonnen. Niet veel anders voor eerdere jaren. Bezwaarmakers die geen procedure hebben geforceerd mogen pas vanaf juli 2025 hun werkelijke rendement opgeven, moeten vervolgens wachten op een correctie en kunnen dan pas afwegen of beroep zinvol is. Je bewering heeft niets met perspectief te maken.

Op vijf punten klets je maar wat, pretenderend dat je, net als je Luxemburgse beroepsgenoot, “expert” bent. Niks perspectief. Simpel gebrek aan kennis.
ffff
1
Op vijf punten klets je maar wat, pretenderend dat je, net als je Luxemburgse beroepsgenoot, “expert” bent. Niks perspectief. Simpel gebrek aan kennis.

Graham,

Je kunt het maar niet laten hè ! Ongelooflijk hoe diep die jaloezie in jouw lijf zit. Ook al doe je als vermogensbeheerder de aanvragen voor teruggave van teveel ingehouden dividendbelasting al 9 jaar helemaal in je eentje in Frankrijk, Duitsland, België, Zwitserland, Finland en Oostenrijk.

Ik durf te beweren, glashard, dat er weinig mensen zijn die zo ontzettend veel kennis in de praktijk hebben opgedaan en die zonder ook maar enige borstklopperij kunnen beweren expert te zijn.
Die geconfronteerd werden met de grootste problemen bij Clearstream. Hun lange wachttijden en hun foute Bescheinigungen van een jaar eerder. Die geconfronteerd werd, BIJ HERHALING, van zogezegd "verloren" dossiers, ook al waren die allemaal aangetekend opgestuurd.
Ik kan inmiddels een boek schrijven over mijn ervaringen.
Schandalig, schofterig en enkel gevoed door jaloezie zijn jouw voortdurende aanvallen op mijn werklust. Uiteraard enkele en alleen gevoed omdat die terugvragingen mij tonnen per jaar opleveren. Ik kom er rond voor uit, dat dat natuurlijk mijn motivatie is voor mijn inzet.

Herhaaldelijk, nu al jaren lang, beledig je mijn inzet, maar ook mijn kennis zoals afgelopen weken weer bleek. Je weet niet hoe je een CERFA 5000 formulier dubbelzijdig moet invullen en zelfs als je dat lukt: Je weet niet waarom in godsnaam nu ineens deze eis van de Franse fiscale autoriteiten. Inmiddels er achter gekomen als expert: waarom toch in godsnaam een formulier op 2 blaadjes niet geaccepteerd wordt, maar op één velletje wel geaccepteerd wordt.
Je hebt geen benul van wat er in Bonn gaande is, waar je enkel en alleen maar achter komt door contact. Maar inmiddels lopen ze daar ook jaaaaren achter.

En verdomd Grahm, daar ben ik je waarachtig nog dankbaar en erkentelijk voor: Je beschrijft hierboven onder punt 5 , alsof het de gewoonste zaak van de wereld is, dat de Nederlandse fiscale autoriteiten ook jaaaaaaaren achter lopen. Met allemaal niet afgehandelde zaken. Het was voor mij een beetje troost te lezen, dat het in Nederland net zo beroerd is als in Bonn. Ze moesten zich de ogen uit de kop schamen, die ambtenaren en beleidsmakers, die zaken niet in een redelijke tijd kunnen, maar waarschijnlijk ook vaak niet willen afhandelen. Quasi ziek, quasi burn-out, maar hun werk gewoon doen.....

En dan de Luxemburgers...In de eerste week van 2025, mij toch VIER keer bij de fiscus ontvangen, te woord gestaan, stempeltjes afdrukken en tientallen handtekeningen zetten. Op donderdag 2 januari om half tien zat ik er al. Je gromt van jaloezie, maar ze doen het toch maar voor mij. Oprechte dank aan hen.

Je gruwt ervan dat mensen zoals ik niet akkoord gaan met de veel te hoge belastingdruk. Dat is jouw goed recht als echte socialist. Maar het is mijn goed recht om gebruik te maken van verdragen die er tussen landen bestaan. En die behoren netjes uitgevoerd te worden.

Peter
ffff
1
Hans,

Lol, echt lol, want eigenlijk ben ik toch ook een beetje "fiscalist" Ennuh het vreet aan een mens, maar het brengt wel op:
Fiscalist is uitgeroepen tot beste baan van Nederland in 2025
Han 2
1
beleggen is gewoon werk, net als verhuren, straten maken etc. ik probeer als kleine jongen beleggingen in blg, zwtsl, dld, te vermijden... suc 6 allen.
graham20
1
quote:

ffff schreef op 15 januari 2025 12:21:

Je weet niet hoe je een CERFA 5000 formulier dubbelzijdig moet invullen
Goed punt.

Ik weet ook niet hoe je een verstopt toilet moet ontstoppen.
Daar bel ik de loodgieter voor.
Dat is de expert.
Waarom zou ik dat vuile werk in godsnaam zelf doen?
Ik kan mij makkelijk zo'n expert permitteren.

Mijn broker heeft de vermindering van Franse bronbelasting voor me geregeld.
Voor een bedrag gelijk aan een luttele twee uur rente.
Zou jij ook moeten doen.
Houd je meer tijd over om je op te winden als je vanuit je verbanning naar Nieuwsuur kijkt.
Han 2
0
ik wacht de definitieve aanslagen van 2017 tot heden af, daarna kijk ik wel of ik alsnog bezwaar ga maken, loopt nog wel een jaartje of zes. wat een bende.
ffff
1
Zou jij ook moeten doen.....................

Graham, Besef je nu werkelijk niet: Waar bemoei jij je nu al jaren mee ! Het zelf alles regelen als een partie"le fiscalist ( lol ) is mijn keuze. Hetgeen behalve heel veel ellende, stress ook een ontiegelijke hoeveelheid kennis, inzicht als expert heeft opgeleverd. Maar jouw echte woede zit in je jaloezie. En om op jouw verstopte toilet terug te komen: Als je je in jaren ingewerkt hebt, kun jij die vervelende klus van een verstopte toilet even goed, zo niet beter dan een loodgieter....Zo, nou jij weer! Terugvragen, kan ik waarschijnlijk beter dan menig "bureau"

Peter
A3aan
0
quote:

Han 2 schreef op 15 januari 2025 12:39:

beleggen is gewoon werk, net als verhuren, straten maken etc. ik probeer als kleine jongen beleggingen in blg, zwtsl, dld, te vermijden... suc 6 allen.
Dat doet deze kleine jongen ook door een aandeel in genoemde landen niet te kopen maar mee te spelen via een langlopende call. Dan heeft men niets te maken met dividenden, behalve als het een speciaal dividend is, maar dat wordt verwerkt in de optie.
graham20
1
quote:

ffff schreef op 15 januari 2025 12:21:

Ik durf te beweren, glashard, dat er weinig mensen zijn die zo ontzettend veel kennis in de praktijk hebben opgedaan en die zonder ook maar enige borstklopperij kunnen beweren expert te zijn.
Die geconfronteerd werden met de grootste problemen bij Clearstream. Hun lange wachttijden en hun foute Bescheinigungen van een jaar eerder. Die geconfronteerd werd, BIJ HERHALING, van zogezegd "verloren" dossiers, ook al waren die allemaal aangetekend opgestuurd.
Ik kan inmiddels een boek schrijven over mijn ervaringen.
Moet je doen. Hoe groot wordt de oplage?
Ik zou er in vermelden dat retailbeleggertjes geen klant kunnen zijn van Clearstream.
Wist je dat niet?
DeZwarteRidder
0
Rendementspercentage box 3 voor 2026 bekend: dit is hoe zwaar beleggers volgend jaar belast worden

Thomas van Ossenbruggen
Aangepast: 2 min geleden16 min geledenin Geld

Amsterdam - Het rendement waarover beleggingen in 2026 worden belast is bekend. Nederlanders met vermogen in de categorie ’overige bezittingen’ (denk aan aandelen of een tweede huis) betalen in 2025 belasting over een (fictief) rendement van 5,99%. Als dat – conform plannen uit de Tweede Kamer – verhoogd wordt, zal dat uitkomen op 7,77%.
DeZwarteRidder
0
Overigens zullen niet alle beleggers daadwerkelijk belasting betalen over 7,77% rendement. De Hoge Raad – de hoogste rechter van Nederland – bepaalde namelijk eerder dat beleggers belast moeten worden over hun werkelijke rendement. Voor beleggers die een lager rendement behalen dan het forfaitaire rendementspercentage – en die dus teveel belasting betalen – komt er in de toekomst een mogelijkheid om aan te tonen dat zij minder rendement hebben betaald dan het forfaitaire percentage.

„Maar rekent u zich niet rijk”, zo waarschuwt Overduin. „De Hoge Raad heeft daarvoor namelijk strenge voorwaarden geformuleerd. Omdat bijvoorbeeld kosten niet aftrekbaar zijn, zullen slechts weinigen slagen in dit tegenbewijs. Ook de eis dat papieren winsten meetellen, zal voor velen betekenen dat ze niet aan tegenbewijs toekomen.” Dit jaar volgt er meer informatie over hoe tegenbewijsregeling er definitief uit moet komen te zien.
DeZwarteRidder
1
De twee grootste pensioenfondsen, het ABP voor overheid en onderwijs en het Pensioenfonds Zorg en Welzijn (PFZW), hebben over 2015-2023 met hun beleggingen 3 à 4 procent per jaar verdiend. Dat steekt bleek af tegen de pensioenfondsen in Canada voor overheid, onderwijs en zorg met 8 procent per jaar. Hogere opbrengsten op de beleggingen betekent steviger pensioenen en lagere benodigde premies. Als ons ABP en PFZW ook maar in de buurt waren gekomen bij de Canadese fondsen, hadden ze alle inflatie sinds de crisis van 2008 zonder moeite jaar in jaar uit keurig kunnen vergoeden.
graham20
0
quote:

DeZwarteRidder schreef op 22 januari 2025 11:14:

De twee grootste pensioenfondsen, het ABP voor overheid en onderwijs en het Pensioenfonds Zorg en Welzijn (PFZW), hebben over 2015-2023 met hun beleggingen 3 à 4 procent per jaar verdiend. Dat steekt bleek af tegen de pensioenfondsen in Canada voor overheid, onderwijs en zorg met 8 procent per jaar. Hogere opbrengsten op de beleggingen betekent steviger pensioenen en lagere benodigde premies. Als ons ABP en PFZW ook maar in de buurt waren gekomen bij de Canadese fondsen, hadden ze alle inflatie sinds de crisis van 2008 zonder moeite jaar in jaar uit keurig kunnen vergoeden.
Wel jammer dat (ook) CPP de eigen benchmark niet haalt.
crr.bc.edu/canada-pension-plan-fall-s...
marique
0
15.581 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 769 770 771 772 773 774 775 776 777 778 779 780 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

 AEX
921,94  +2,94  +0,32%  31 jan
 Germany40^ 21.635,70 -0,42%
 BEL 20 4.326,05 -0,06%
 Europe50^ 5.261,76 -0,47%
 US30^ 44.557,60 0,00%
 Nasd100^ 21.475,10 0,00%
 US500^ 6.040,86 0,00%
 Japan225^ 39.336,60 0,00%
 Gold spot 2.799,05 0,00%
 EUR/USD 1,0365 0,00%
 WTI 73,10 0,00%
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer

Stijgers

THEON INTERNAT +4,66%
ASMI +3,66%
BAM +3,21%
Vopak +2,59%
SBM Offshore +2,54%

Dalers

ALLFUNDS GROUP -2,78%
Accsys -2,36%
Akzo Nobel -2,27%
OCI -2,15%
TomTom -2,01%